0032 485 43 27 89 info@naturelbetonlook.nl Facebook Instagram

Coprox Dualcoat toegepast als Kalei.

Coprox Dualcoat in de juiste verdunning is een zeer geschikte kalei. Kaleien is een oude schildertechniek waarbij dunne smeerbare pleister met een blokkwast op de muur, meestal metselwerk, wordt aangebracht.
Kaleien kan op zowel binnenmuren en buitengevels en is zowel bij nieuwbouw als renovaties toepasbaar. Het is de ideale manier om ondergronden te voorzien van een functionele behandeling en karakteristieke afwerkingslaag.
De kalei vormt daarbij niet alleen een goede beschermingslaag tegen vocht en andere invloeden, het verbergt ook moeiteloos ongewenste oneffenheden. De grote vulkracht zorgt ervoor dat naadjes en gaatjes gevuld worden. Door de open structuur wordt het vocht in de muur niet opgesloten.

Coprox in kalei vorm toegepast in mooie natuurlijke tinten met een duidelijk technische functie. Oude, vochtoptrekkende muren behandelen met een authentieke uitstraling.

Door de toepassing van kalei kunnen vochtige muren drogen en wordt de regen van buitenaf buiten de muur gehouden. Met kalei ontstaat geen filmvormende verflaag waardoor er geen verfbladders ontstaan.

Sikkens Gelderse Poort leverancier van Coprox Kalei

Sikkens Gelderse Poort leverde Coprox producten aan om dit mooie project te realiseren. Betonnen bloembakken werden verfraaid. Coprox Dualcoat, op de juiste verhouding verdund aanbrengen met de kwast, voor een watervaste, dampdoorlatende minerale afwerking.